SLAVENBRIEVEN
In deze documentaire geven de heren Drachtenstein en Pakosi een diepere kijk op de brieven van slaven die in de bibliotheken van de Hernhutters in Duitsland gevonden zijn.
wie waren deze mensen , waar hebben zij leren lezen en schrijven en aan wie waren die brieven gericht ?
Mike Ho en Henna Renfurm i.s.m. MTNL

Workshops
Emancipatie door film

Workshops voor middelbare scholieren van vsbo en mavo niveau op Curaçao. In de leeftijd van 13 tot 18 jaar Leerlingen kregen workshops waarin ze in een paar eenvoudige stappen leren hoe ze een korte film kunnen maken. Van idee, tot script, interviews & opname, montage en presentatie. In de week van 8 april was ik met cameraman/editor Mike Ho-Sam-Sooi, producent Michel Drenthe en editor Ferdinand Rink te gast op de A.G.O. Geertruida Kroon school. In de week van 15 april 2013 waren we te gast op de
Skol Avansá Amador Nita

Emancipatie door film

(Jose Maria Capricorne)

Emancipatie door kunst
José Maria Capricorne (Curaçao, 1932)
Hij wordt 80 jaar in 2012. Een mooie aanleiding voor een mediaproductie over hem en zijn werk. Waarbij centraal staat: Emancipatie door Kunst. Kunst als middel om het zelfbewustzijn van de Curaçaoenaar te vergroten.
Zijn jeugd op Curaçao, zijn professionele vorming in Brazilië en Nederland, zijn visie op kunst en zijn strijd voor de erkenning van die kunst vormen elementen van de documentaire. Capricorne kan gezien worden als de nestor van de Curaçaose kunst. Hij richtte in de jaren zeventig de Kunstacademie op Curaçao op en heeft zich altijd ingezet voor cultuureducatie op de Antilliaanse eilanden.
Capricorne heeft een internationale naam en reputatie. Zijn schilderijen hangen in Japan, Duitsland, België, Frankrijk, Canada en natuurlijk op Curaçao en in Nederland. Exposities zijn er vanaf de jaren zeventig. Hij werkt nog steeds elke dag in zijn atelier in Nijmegen.

De documentaire ‘De Wonderboom, kunst van Capricorne’ is te koop op dvd!…Te bestellen via dit mailadres;
info@tanjafraai.nl
Kosten: 17.50 euro. (incl verzendkosten binnen Nederland). Dit bedrag graag overmaken op rekeningnr 3901507 ter attentie van T.B. Fraai te Amsterdam. De dvd is Nederlands en Papiaments gesproken; ondertiteling is beschikbaar in het Engels en Papiaments. Klik in het menu van dvd op ‘settings’ en selecteer vervolgens de taal waarin u de ondertiteling wenst.

WAAROM NOU JIJ

Nabestaanden van de SLM vliegramp, die in 1989 in Suriname plaatsvond, vertellen hoe zij dit beleefd hebben, waar zij doorheen gegaan zijn en hoe zij er 21 jaren na dato voor staan.

.

10/10/2010 EINDE OF NIEUW BEGIN

De zoveelste verandering binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curacao en St Maarten werden op die datum zelfstandig.Saba,Bonaire en ST Eustatius kregen de status van bijzondere gemeente. Wat betekent dit voor de burgers van de eilanden ?Hoe kijken de premiers van Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba aan tegen deze verandering ?

.

ZAKENDOEN IN TROPISCH NEDERLAND

De verandering binnen het Koninkrijk is ingaande 10-10-10 een feit. Wat betekent deze verandering voor het zakendoen met de eilanden.
ZAKENDOEN IN TROPISCH NEDERLAND

.

ZAKENDOEN OP ARUBA

Vier Nederlandse zakenmannen vertellen over de aantrekkingskracht van de Arubaanse economie goed opgeleid personeel en de vriendelijke omgangsvormen op “One Happy Island”

KOOPMANNEN VAN AMSTERDAM

een serie van 5 afleveringen over de oprichters van de WIC en de activiteiten van deze eerste multinational ter wereld .
Mike Ho en Henna Renfurm i.s.m. MTNL

KOOPMANNEN VAN AMSTERDAM

ERFGOED VAN DE OORLOG

In deze documentaire ijvert Drs Jules Rijssen voor het plaatsen van een gedenkteken op de begraafplaats de Nieuwe Ooster, ter ere van de Rijksgenoten die tijdens de tweede Wereld Oorlog in dienst van Nederland gevallen zijn.
Mike Ho en Henna Renfurm i.s.m. MTNL

ERFGOED VAN DE OORLOG

PROMO BONAIRE

Momenteel maken wij een aantal promo’s voor de Nederlandse KvK met als doel de eilanden binnen het Koninkrijk onder de aandacht te brengen bij zakenlui en investeerders .
Realisatie – Mike Ho en Tanja Fraai

PROMO BONAIRE